WEGWIJS IN ACADEMY LAND

  • Jeanne Bakker   |    25 Februari 2019

Wanneer spreek je nou eigenlijk van een academy? 

Iedereen mag alles een academy noemen dus tref je grote diversiteit aan. Ik heb bedrijven meegemaakt die hun compliance e-learning de Academy noemden. Sommigen noemen alle trainingen die een organisatie aanbiedt een academy. Af en toe heet de Learning & Development afdeling gewoon Academy.

Ik zal me niet opstellen als Taal-nazi en Academy en Academie door elkaar gebruiken. Veel organisaties hebben een sterke voorkeur voor het één of het ander, mij is het om het even.

Als ik met organisaties werk aan hun Academy dan zorg ik ervoor dat de academy altijd eerst deze twee stappen doorloopt:

1. Wetenschappelijke basis voor je Academy

Er is een ongelofelijk grote hoeveelheid studies wereldwijd gedaan naar wanneer leren effectief is en wanneer niet. Het kost echt niet veel tijd als ik teams meeneem in de basis beginselen van de opleidingskunde. Wat is feit en wat is fictie? En wat werkt aantoonbaar wel en wat niet? Vaak schrik ik van hoeveel mythes veel worden geloofd. Zo kom ik de laatste tijd weer veel mensen tegen die geloven dat er leerstijlen bestaan. Iets wat uit en te treuren bewezen is niet te bestaan. Geef er dus alsjeblieft geen geld aan uit. (Ik schreef er dit blog over https://www.brainbakery.com/blog/neurowetenschap-over-leerstijlen-en-de-uitkomst-is-niet-wat-je-denkt/ )

Op de vraag hoe het kan dat er zoveel onwetendheid is onder trainers en HR professionals heb ik het volgende antwoord :

A. Voor veel trainersgeldt dat ze het vak leren door zelf trainingen te volgen, dus zij ontberen de opleidingskundige achtergrond. Ook worden veel mensen trainer die ergens expert in zijn en hun specifieke kennis heel goed kunnen overdragen aan anderen. Als je zo het vak in rolt, waar haal je dan de onderliggende wetenschap vandaan? Die verkrijg je alleen als je jezelf echt verdiept en meer wilt weten, maar als je eenmaal geproefd hebt van de 8 die je voor je training krijgt, ga je dan nog op zoek?

B. Na gesprekken met net afgestudeerde HR professionals die ik vroeg te berekenen welk deel van hun studie ze hebben besteed aan Learning&Development, schrok ik me een hoedje. Gemiddeld kwamen ze op één dag in hun vier jaar durende studie. Tja, dan kun je er ook niet veel van weten. Dan krijg je afdelingen die POP formulieren maken en die gaan googlen als er iemand een training nodig heeft. 

Door je Academy stevig te verankeren in de wetenschap ben je als Academy veel beter in staat om kaf van koren te scheiden als het gaat om aanbieders van e-learningsprodcten en trainingen. Maar misschien nog veel belangrijker, je hebt argumenten als je in gesprek bent met het management. En het allerbelangrijkst, je ontwerpt krachtige leeractiviteiten die geworteld zijn in aantoonbare modellen waardoor je veel meer Return on Learning hebt. 

 

2. De rol van Leren in de organisatie van de Academy

In elke organisitie is er een visie op leren. Dat kan een uitgesproken duidelijke visie zijn, maar ook een impliciete, die nergens op papier staat, maar waar wel iedereen zich aan houdt. Het levert veel op deze impliciete visie te ontdekken en te vervangen voor een gekozen explicite versie. Als ik interne trainers of HR professionals vraag wat hun visie op leren is, krijg ik vaak ofwel een glazige blik, ofwel een wenselijke visie die totaal niet correspondeert met de werkelijkheid in de organisatie. 

Hoe ontdek je een niet uitgesproken visie op leren? Door te kijken naar het gedrag van de managers. Hoe spreken zij over leren en hoe gaan zij om met trainingen en e-learnings? Steken ze in op verplichte trainingen, hebben ze het over e-solutions, noemen ze 'emotionele intelligentie' sociale vaardigheid of juist soft skills? De taal die je hoort zegt veel over de visie op leren.

Elke Academy zou dus een visie op leren moeten hebben. Wat is de rol van leren in de organisatie? Zonder antwoord op deze vraag rommel je maar wat aan. Wat natuurlijk prima mag... maar het is wel zonde als je in een dag tijd een goede visie op leren kunt opstellen en acties om die visie in de organisatie en academy te wortelen.

Sommige organisaties kiezen als visie op leren dat leren cruciaal is voor hun concurrentiepositie in de markt, anderen hebben een visie dat de Academy zorgt voor een aanzuigende werking op jonge talenten. Kortom, wat is het doel van het hebben van een academy voor jouw organisatie?

5c9327b051e2e

Een goede visie op leren heeft naast de rol van leren ook een idee over hoe leren wordt beleefd in de organisatie. Wil je als organisatie dat leren leuk is? Of juist altijd gerelateerd aan business resultaten? Is leren spannend of juist veilig?

Inmiddels heb ik de grote eer gehad om bij heel wat organisaties op deze manier de basis van hun Academy of Academie neer te zetten. Het levert enorm veel op en het is vaak in korte tijd klaar. En als deze basis eenmaal staat, dan bouw je vervolgens trajecten en trainingen en online leeractiviteiten die beter passen bij je organisatie en die je organisatie op weg helpen naar haar doel.

Ook eens sparren over een Academy?
Bel me op 075-4000071 of mail me op jeanne@brainbakery.com

WEGWIJS IN ACADEMY LAND

Plaats reactie

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

RSS feed voor reacties op deze pagina | RSS feed voor alle reacties

Vul hieronder je gegevens in om je op te geven voor de BRAIN BAKERY Brainsnacks

Bedankt voor je aanvraag!
Voornaam:
Achternaam:
Email:
Ja, ik wil mij inschrijven voor de BRAIN BAKERY Brainsnacks.
VERSTUUR

GRATIS PDF DOWNLOADEN

Vul hieronder je gegevens in en klik op 'Verstuur'.
Je ontvangt een download link in je mailbox. Heb je je ook opgegeven voor de nieuwsbrief? Dan ontvang je ook een mailtje met een link om je aanmelding te bevestigen.
Voornaam:
Achternaam:
Email:
Ja, ik wil mij inschrijven voor de BRAIN BAKERY Brainsnacks.
VERSTUUR

BESTELLEN

Wilt je boeken bestellen? Vul dan hieronder je gegevens in en klik op "verstuur".
Bedankt voor je bestelling! Heb je je ook opgegeven voor de nieuwsbrief? Dan ontvang je daar een mailtje voor met een link om je aanmelding te bevestigen.

(Voor deze bestelling ontvang je geen bevestiging per e-mail)
Publicaties:
  • Omgaan met Draken
  • Alles is niets
Voornaam:
Achternaam:
Email:
Naam organisatie:
Straat:
Postcode/plaats:
Ja, ik wil mij inschrijven voor de BRAIN BAKERY Brainsnacks.
Factuurwijze:
  • Per e-mail
  • Per post
VERSTUUR