Podcast
Blog
Trainen

Een Magische Mix van Theater en Training met Vincent de Lusenet

Denk je eens in... de wereld van theater en training die samenkomen tot iets magisch.

Acteurs leven zich helemaal in in hun rollen, ervaren elke scène met al hun zintuigen - alsof ze het echt voor zich zien, de emoties door hun lijf voelen stromen, de geuren om hen heen ruiken en de woorden van hun medespelers horen. Deze diepgaande voorbereiding helpt hen om ondanks dat ze niet zichzelf spelen, toch authentiek op het podium te staan, al ver voordat het spotlicht aangaat.

Op dezelfde manier doen trainers en L&D-professionals er alles aan om mensen klaar te stomen voor de uitdagingen die komen gaan: een lastig gesprek, een belangrijke onderhandeling, of een beslissend sollicitatiegesprek. Kunnen theatrale middelen je helpen in je voorbereiding. Vincent de lucenet zegt JA!

Laten we duiken in drie spannende methoden, geïnspireerd op de ‘What if’-techniek van Konstantin Stanislavsky. Oorspronkelijk bedoeld om acteurs te helpen zich in te leven, maar oh zo waardevol in de wereld van training.

Methode 1: What if – succesbeleving
Stel je voor dat je door een scenario geleid wordt, richting een moment van succes. Dit is niet zomaar een gedachteoefening; het is een duik in de ervaring met elk van je zintuigen. Voel de vreugde en impact van jouw succes, wat de stap naar daadwerkelijke actie kleiner maakt en je kansen op positieve verandering verhoogt.

Methode 2: What if – met de kennis van nu
Kijk terug op een uitdaging en stel je voor hoe die anders had kunnen verlopen met de wijsheid van nu. Deze methode geeft je een helder plan voor de toekomst, verrijkt met emotie en inzicht, wat je zelfvertrouwen en kans op succes versterkt.

Methode 3: What if – hemel of hel
Verken de uitersten: het ultieme succes versus de diepste val. Door zowel je grootste potentieel als je mogelijke valkuilen te ervaren, krijg je waardevolle inzichten en een sterke motivatie.

De Uitkomst
Door deze andere methoden te omarmen, creëren we een leerervaring die verre van saai is. Deelnemers krijgen een levendige, tastbare voorstelling van hoe nieuw gedrag hen vooruit kan helpen. Dus laten we experimenteren, ontdekken en ervaren en lenen uit de wereld van theater!

Leer meer over Vincent en zijn aanpak via zijn LinkedIn-profiel.

Podcast
Blog
Trainen

#

177

Een Magische Mix van Theater en Training met Vincent de Lusenet

23/3/2024
26 min

bekijk

brainsnack