ATD International Convention - San Diego

Case

Client

ATD International Convention - San Diego

Jaar

2023

Traject

Keynote
Vraagstuk

Het vraagstuk

Op de ATD, een prestigieus internationaal L&D congres in San Diego, waar deelnemers uit 83 landen samenkomen, stonden we voor de taak een keynote te presenteren die zich kon onderscheiden van duizenden andere presentaties. Met zo'n 10.000 deelnemers en een overweldigend aanbod van sprekers was het essentieel om een boodschap over te brengen die zowel relevant als vernieuwend was.

Uitdaging

De uitdaging

Elk jaar krijgt de ATD meer dan 3000 inzendingen van sprekers die een breed scala aan onderwerpen willen presenteren. Van deze 3000 worden slechts 300 keynotes geselecteerd die als het meest actueel, verrassend en innovatief worden beschouwd. Tot onze vreugde werd onze inzending gekozen, en we werden ook nog eens beloond met een gunstig tijdstip tijdens het congres.

Oplossing

Onze oplossing

Het onderwerp van onze keynote richtte zich op een essentieel instrument in de L&D-sector: storytelling. Uit ons onderzoek bleek dat hoewel veel trainers en learning professionals het belang van storytelling begrijpen, velen het moeilijk vinden om zelf effectieve en boeiende verhalen te creëren. Onze benadering was eenvoudig maar krachtig:

Drie soorten verhalen - We identificeerden drie verschillende types van verhalen die in een leeromgeving kunnen worden gebruikt.

Delen van voorbeelden - Voor elk type verhaal presenteerden we voorbeelden, zodat deelnemers konden zien hoe effectieve storytelling eruitziet in de praktijk.

Zelf verhalen creëren- We boden concrete tools en richtlijnen waarmee deelnemers hun eigen unieke verhalen konden vormgeven.

Resultaat

Meetbaar resultaat

De reactie op onze presentatie was overweldigend. Onze zaal was tot de laatste stoel gevuld, wat een prestatie op zich was in een congres met zoveel keuzemogelijkheden. En waarbij sommige zalen akelig leeg blijven. Daarnaast ontvingen we een indrukwekkende beoordeling van 9,2, waarmee we ons bij de best beoordeelde keynotes van het evenement voegden. Als klap op de vuurpijl was de voorraad van ons ‘No More Boring Learning’ boek binnen twee uur na de keynote uitverkocht.

No More Boring Learning boek uitverkocht

9,2 beoordeling

Volle zaal

Ook interesse in een Talent Challenge onboarding traject?

Maak een afspraak met ons en we kijken naar de mogelijkheden!

we are

Brainbakery

Als je kiest voor een training, dan wil je resultaat. Je wil dat je mensen veel leren, dat de tijd voorbijvliegt en je wil resultaten voor je organisatie. Meetbare resultaten. Dat is wat Brain Bakery doet.

Door onze wetenschappelijke onderbouwing in combinatie met onze No More Boring Learning filosofie bereiken we business resultaten die er niet om liegen.