De Politie - Workshop

Case

Client

De Politie - Workshop

Jaar

2022

Traject

Workshop
Vraagstuk

Het vraagstuk

Bij de politie, een organisatie die dagelijks in interactie is met een verscheidenheid aan burgers, is het van cruciaal belang om ook intern goed te kunnen levelen met collega's. De kern van het vraagstuk is: hoe kun je de interne samenwerking verbeteren om zo de burger nog effectiever te dienen?

Uitdaging

De uitdaging

Wanneer je te maken hebt met een organisatie als de politie, die over het hele land verspreid is en actief is in verschillende taakgebieden, kan het een uitdaging zijn om het gezamenlijke doel voortdurend voor ogen te houden. Deze uitdaging wordt versterkt door de complexiteit van het politiewerk, waarbij de dynamiek en urgentie van situaties een gezamenlijke visie en samenwerking vereisen.

Oplossing

Onze oplossing

We introduceerden onze "Omgaan met Draken"-methode, gecombineerd met een geavanceerde augmented reality app en ons populaire en lekker ouderwetse draken kwartet spel. Dit resulteerde in een interactieve workshop waarin deelnemers werden ondergedompeld in de wereld van omgaan met draken. Deze luchtige en boeiende
benadering uit onze "No More Boring Learning" reeks bood een platform voor het team om het goede gesprek met elkaar aan te gaan. Door deze unieke en inspirerende ervaring werden collega"s gestimuleerd om meer begrip voor elkaar te krijgen en beter op elkaar af testemmen.

Resultaat

Meetbaar resultaat

Hoewel de directe resultaten van deze workshop niet in harde cijfers of percentages kunnen worden uitgedrukt, was de impact in de praktijk duidelijk voelbaar. Teams ervoeren minder frictie en er waren significant minder escalaties of misverstanden tussen verschillende eenheden. De verbeterde interne communicatie en begrip droegen bij aan een effectievere samenwerking en een harmonieuzere werkomgeving.

Gestegen engagement

Ook interesse in een Talent Challenge onboarding traject?

Maak een afspraak met ons en we kijken naar de mogelijkheden!

we are

Brainbakery

Als je kiest voor een training, dan wil je resultaat. Je wil dat je mensen veel leren, dat de tijd voorbijvliegt en je wil resultaten voor je organisatie. Meetbare resultaten. Dat is wat Brain Bakery doet.

Door onze wetenschappelijke onderbouwing in combinatie met onze No More Boring Learning filosofie bereiken we business resultaten die er niet om liegen.