Rotterdam Mainport Institute

Case

"Help onze studenten en docenten het komende studiejaar goed en blij te beginnen."

Client

Rotterdam Mainport Institute

Jaar

Traject

Vraagstuk

Het vraagstuk

Het Rotterdam Mainport Institute biedt vier technische HBO opleidingen. Ze merkten op dat stress en vermoeidheid onder studenten en docenten gedurende het tweede jaar met Covid-19 maatregelen toenamen. Daarom wilden ze aandacht geven aan (werk)geluk en omgaan met stress. De vraag: ontwerp een keynote die hen helpt beter om te gaan met de stress van het komende studiejaar en ze bruisend van energie de zaal doet uitlopen.

Uitdaging

De uitdaging

Het RMI organiseert voor alle studenten en docenten jaarlijks een bijzondere dag die waardevol voor ze moet zijn. Het thema van de dag is werkgeluk. Er zijn meerdere sprekers die elk hun eigen invalshoek kiezen. Deelnemers kiezen niet bewust voor een spreker. Het is belangrijk om de deelnemers zeer snel enthousiast te krijgen en dus een pakkende keynote te geven.

Oplossing

Onze oplossing

Onze aanpak was laagdrempelig en afwisselend.

Nieuwsgierig – Door vanaf het begin met teasers te werken, lukte het om de aandacht gedurende de keynote goed vast te houden. Door de grote afwisseling slaagden we er goed in de deelnemers te blijven verrassen.

Prikkelend – We maakten gebruik van storytelling, onze eigen nieuwe modellen en veel humor. Deelnemers waardeerden de frisse invalshoeken en eigen kijk op zaken.

Wetenschappelijk – We wilden de deelnemers respecteren door wetenschappelijk onderbouwde kennis te delen over het vergroten van geluk en het omgaan met stress.

Resultaat

Meetbaar resultaat

De deelnemers waren zeer positief. De hoge mate van interactie en de vele vragen na afloop gaven aan dat we de deelnemers hadden geraakt in hoofd en hart. Onze keynote droeg in hoge mate bij aan het succes van deze belangrijke dag.

Hoge interactie

Uitstekende tevredenheid

Ook interesse in een Talent Challenge onboarding traject?

Maak een afspraak met ons en we kijken naar de mogelijkheden!

we are

Brainbakery

Als je kiest voor een training, dan wil je resultaat. Je wil dat je mensen veel leren, dat de tijd voorbijvliegt en je wil resultaten voor je organisatie. Meetbare resultaten. Dat is wat Brain Bakery doet.

Door onze wetenschappelijke onderbouwing in combinatie met onze No More Boring Learning filosofie bereiken we business resultaten die er niet om liegen.