Accor BeNeLux - Sales

Case

"Elke geinvesteerde euro werd 3,12 euro"

Client

Accor BeNeLux - Sales

Jaar

2017-2018

Traject

The Goose is Loose
Vraagstuk

Het vraagstuk

Accor wilde de sales en gastbeleving aanpakken als antwoord op de grote groei van Airbnb. We trainden alle Front of House medewerkers in de Benelux. Front of House zijn de mensen met direct gastcontact en met de mogelijkheid iets extra’s te verkopen: de receptiemensen en de bar- en restaurant crew.

Uitdaging

De uitdaging

Veel hotels verspreid over drie landen, met drie zeer verschillende culturen. Brands van economy tot luxe die elkaars taal niet helemaal spreken.

Oplossing

Onze oplossing

Geen standaard sales of upsell programma. Vooraf trainden we de leiders in een kick-off van 6 uur. Elk hotel koos zelf waarin ze hun performance wilden verbeteren. Onze trainers zochten elk hotel 4 keer 2,5 uur op en trainden hen onder andere Story telling, Challenges, Games, Teambuilding, Online challenges en blended learning. Vervolgens hielden we in een online community bij hoe de sales verliep en kenden hier punten aan toe in een heuse Battle; ‘The Goose is Loose’ (in het logo van Accor zit de gans).

Via een grote eindpitch toonde elke general manager met haar of zijn team aan welke veranderingen ze geborgd hadden in hun hotel. Hierna werd de hoofdprijs vergeven en was er een groot feest.

Omdat we geen controlegroep hadden – alle hotels deden immers mee – berekenden we het resultaat van onze inspanningen; we wisten niet of, als we een stijging of daling zagen, deze te maken had met de marktomstandigheden of met onze trainingsinspanningen. Als immers de markt ineens stijgt met 10% en onze opdrachtgever stijgt ook met 10% dan hebben wij niks toegevoegd.

Na vergelijking met de marktontwikkeling waren we extreem blij met de Retrun On Learning (ROI).

Resultaat

Meetbaar resultaat

Voor elke euro die werd geinvesteerd een ROI van 3,12 euro

Super happy crew

Engagement cijfer steeg met 5% punten

Ook interesse in een Talent Challenge onboarding traject?

Maak een afspraak met ons en we kijken naar de mogelijkheden!

we are

Brainbakery

Als je kiest voor een training, dan wil je resultaat. Je wil dat je mensen veel leren, dat de tijd voorbijvliegt en je wil resultaten voor je organisatie. Meetbare resultaten. Dat is wat Brain Bakery doet.

Door onze wetenschappelijke onderbouwing in combinatie met onze No More Boring Learning filosofie bereiken we business resultaten die er niet om liegen.