Telecombinatie - Gamification

Case

"217% meer Thuispakketten verkocht als de niet getrainde winkels"

Client

Telecombinatie - Gamification

Jaar

2016 & 2017

Traject

Sales Bootcamp
Vraagstuk

Het vraagstuk

Onze mensen verkopen wel abonnementen en telefoons, maar verzekeringen en accessoires lopen achter bij de landelijke trend en wat we denken dat mogelijk is

Uitdaging

De uitdaging

De winkels hebben veel openingsuren en de ondernemers uit de winkels kunnen hun personeel nooit missen. Daardoor bleef de maandag ochtend over voor de training.
Door de ondernemers structuur kunnen we niet ieders performance cijfers zo maar communiceren.

Oplossing

Onze oplossing

Iedere groep kreeg verspreid over 4 maanden eens per maand een maandagochtend een Bootcamptraining, inclusief paintball onderdeel. Om de impact van de training goed te kunnen meten selecteerde we random de helft van de winkels. Na afloop vergeleken we de resultaten van de getrainde winkels, die in totaal 10 uur training kregen met de ongetrainde winkels. We werkten met het bij de deelnemers bekende 4A Sales model en verfijnde hun skills op het gebied van/ zoeken naar de pijn, ombuigtechnieken, boren en gaten storytelling en afsluittechnieken.

Resultaat

Meetbaar resultaat

217% Meer thuispakketten verkocht dan de niet getrainde winkels

28% Meer verzekeringen verkocht dan de niet getrainde winkels

55123 Paintballkogels geschoten

Ook interesse in een Talent Challenge onboarding traject?

Maak een afspraak met ons en we kijken naar de mogelijkheden!

we are

Brainbakery

Als je kiest voor een training, dan wil je resultaat. Je wil dat je mensen veel leren, dat de tijd voorbijvliegt en je wil resultaten voor je organisatie. Meetbare resultaten. Dat is wat Brain Bakery doet.

Door onze wetenschappelijke onderbouwing in combinatie met onze No More Boring Learning filosofie bereiken we business resultaten die er niet om liegen.