Timing - Onboarding

Case

“Verlaag ons verloop, vergroot de flexibiliteit en zelfstandigheid van onze nieuwe medewerkers, vergroot de binding met Timing”

Client

Timing - Onboarding

Jaar

2018-2021

Traject

JUMP Onboarding
Vraagstuk

Het vraagstuk

Met een hele grote instroom hebben we ook een bij de branche passend verloop. Concurrenten trekken aan onze mensen, managers zijn heel veel tijd en energie kwijt aan het inwerken van nieuwe mensen en dat duurt ook nog eens lang. We willen minder verloop en een kortere inwerktijd.

Uitdaging

De uitdaging

Een landelijke spreiding met redelijk autonome vestigingen waar elke manager het op zijn of haar eigen manier aanpakt.

Een verschil tussen MKB uitzendvestigingen en Inhouse vestigingen.

Oplossing

Onze oplossing

We wisten dat we aan drie dingen moesten werken: het engagement van de nieuwe medewerkers, het (sneller) inwerken en het onderscheidend vermogen van Timing zowel naar de flexkracht als naar de klanten.

In het onboarding traject dat we ontwierpen, gebruikten we daarom storytelling, gamification, veel afwisseling van een heleboel kleine praktische opdrachten, leren via
training, opdrachten, on the job en online. Inhoudelijk zetten we in op het stellen van een ander soort vragen, het goed kunnen uitleggen van je toegevoegde waarde en het aangaan van duurzame relaties met klanten en flexkrachten.

Het traject is zo ontworpen dat het de nieuwe medewerkers vakinhoudelijk klaarstoomt én ze beter voorbereidt op een carrière in het bedrijfsleven.

Resultaat

Meetbaar resultaat

Ongewenst verloop

Gewenst verloop

Ook interesse in een Talent Challenge onboarding traject?

Maak een afspraak met ons en we kijken naar de mogelijkheden!

we are

Brainbakery

Als je kiest voor een training, dan wil je resultaat. Je wil dat je mensen veel leren, dat de tijd voorbijvliegt en je wil resultaten voor je organisatie. Meetbare resultaten. Dat is wat Brain Bakery doet.

Door onze wetenschappelijke onderbouwing in combinatie met onze No More Boring Learning filosofie bereiken we business resultaten die er niet om liegen.