Schiphol Learning Festival

Case

Client

Schiphol Learning Festival

Jaar

2022

Traject

Learning Festival
Vraagstuk

Het vraagstuk

Bij de feestelijke lancering van nieuwe leermogelijkheden voor Schiphol wilden we op een speciale manier aandacht vragen voor het belang van leren. Dit resulteerde in het Schiphol Learning Festival. De opdracht? Een inspirerende keynote creëren die medewerkers van Schiphol niet alleen informeert over de beschikbare leermogelijkheden, maar hen ook enthousiasmeert en prikkelt om actief deel te nemen.

Uitdaging

De uitdaging

Het festival had een rijk aanbod: een markt, diverse workshops en andere sprekers. Het was essentieel dat onze keynote een unieke toevoeging zou zijn, zonder overlap met de rest van het aanbod. De presentatie moest zowel aansluiten bij het overkoepelende thema als bij de andere sprekers, terwijl het tegelijkertijd een fris en onderscheidend geluid moest laten horen.

Oplossing

Onze oplossing

Onze aanpak was dynamisch en interactief:

Unieke Storytelling - We ontwierpen een op maat gemaakt verhaal (storytelling) dat deessentie van leren belichtte, specifiek afgestemd op de context van Schiphol en haarmedewerkers.

Breinkennis - We hebben inzichten gedeeld over hoe het brein werkt als het gaat om leren. Door te onthullen wat ons brein stimuleert om nieuwe informatie op te nemen en te behouden, gaven we medewerkers tools om hun eigen leerproces te optimaliseren.

Actieve Games - In plaats van een louter passieve luisterervaring te bieden, hebben we de deelnemers geëngageerd met interactieve games. Hiermee konden ze hun eigen geheugen en leervermogen testen, wat niet alleen leuk was, maar ook inzichtelijk.

Resultaat

Meetbaar resultaat

De reacties na het festival waren overweldigend positief. Onze keynote heeft een belangrijke rol gespeeld in de succesvolle lancering van het Schiphol Learning Festival. Medewerkers van Schiphol hebben sindsdien actiever en in grotere aantallen gebruik gemaakt van de aangeboden leermogelijkheden. Als kers op de taart is Jeanne vanwege haar uitstekende bijdrage dit jaar opnieuw gevraagd om te spreken.

Gestegen gebruik leermogelijkheden

Ook interesse in een Talent Challenge onboarding traject?

Maak een afspraak met ons en we kijken naar de mogelijkheden!

we are

Brainbakery

Als je kiest voor een training, dan wil je resultaat. Je wil dat je mensen veel leren, dat de tijd voorbijvliegt en je wil resultaten voor je organisatie. Meetbare resultaten. Dat is wat Brain Bakery doet.

Door onze wetenschappelijke onderbouwing in combinatie met onze No More Boring Learning filosofie bereiken we business resultaten die er niet om liegen.