Jumbo Academy - Opleidingskunde

Case

"Help ons nog meer impact te maken voor onze klanten"

Client

Jumbo Academy - Opleidingskunde

Jaar

2023

Traject

High Impact Training
Vraagstuk

Het vraagstuk

De Jumbo Academy heeft altijd gestreefd naar het optimaal begeleiden van haar medewerkers door middel van een breed scala aan leeractiviteiten, variërend van trainingen tot online modules, intranet resources en toolboxes. Na een fase van snelle groei en talloze overnames ontstond de behoefte om de Academy verder te professionaliseren. De uitdaging: Hoe kan de Jumbo Academy een nog grotere impact maken met al deze leeractiviteiten?

Uitdaging

De uitdaging

Jumbo's uitgebreide netwerk, dat zich uitstrekt over honderden winkels door het hele land, kent verschillende bedrijfsconstructies. Dit, gecombineerd met de samenwerking met een scala aan interne en externe trainers, maakt het standaardiseren en optimaliseren van de trainingen een complexe opgave. De uitdaging lag niet alleen in het opschalen, maar ook in het waarborgen van kwaliteit en consistentie over het gehele netwerk.

Oplossing

Onze oplossing

Om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van Jumbo, hebben we gekozen vooreen meervoudige aanpak:

Robuuste Opleidingskundige Basis - Door het leggen van een solide educatieve basis, hebben we ervoor gezorgd dat alle trainingen uitgaan van dezelfde principes en richtlijnen.

Train-de-Trainer Programma's - We hebben diverse trainingsprogramma's opgezet om zowel interne als externe trainers te scholen. Dit zorgt ervoor dat iedere trainer de tools en kennis

heeft om de Jumbo-standaarden effectief over te dragen.

Podcasts & Boeken - Met behulp van moderne media zoals podcasts en ondersteunende literatuur hebben we additionele bronnen aangereikt aan de trainers voor verdieping en inspiratie.

Co-creatie, Ontwerp & Tegenlezen - We geloven in de kracht van samenwerking. Door samen met de Jumbo Academy trainingen te ontwerpen en deze kritisch tegen te lezen, hebben we een aanpak ontwikkeld die naadloos aansluit bij de behoeften van de organisatie.

Checklists - Om de kwaliteit en consistentie van de trainingen te waarborgen, hebben we checklists geïntroduceerd. Deze dienen als hulpmiddel om ervoor te zorgen dat elke training aan de vastgestelde standaarden voldoet.

Resultaat

Meetbaar resultaat

Hoewel het te vroeg is om definitieve resultaten te presenteren, zijn we optimistisch over de voortgang en de impact van onze interventies. We blijven nauw samenwerken met de Jumbo Academy om de effectiviteit van onze aanpak te evalueren en, waar nodig, aan te passen. We gaan echte impact juist voor Jumbo’s klanten.

Verhoogde impact op level 2 (geleerd)

Verhoogde impact op level 3 (gedrag)

Ook interesse in een Talent Challenge onboarding traject?

Maak een afspraak met ons en we kijken naar de mogelijkheden!

we are

Brainbakery

Als je kiest voor een training, dan wil je resultaat. Je wil dat je mensen veel leren, dat de tijd voorbijvliegt en je wil resultaten voor je organisatie. Meetbare resultaten. Dat is wat Brain Bakery doet.

Door onze wetenschappelijke onderbouwing in combinatie met onze No More Boring Learning filosofie bereiken we business resultaten die er niet om liegen.