Jumbo - Management Traineeship

Case

Client

Jumbo - Management Traineeship

Jaar

2021-heden

Traject

DREAM BIG
Vraagstuk

Het vraagstuk

Jumbo Supermarkten groeit erg hard en is altijd op zoek naar sterke leidinggevenden. Belangrijk daarbij is dat de leidinggevenden het Jumbo DNA (Samen – Winnen –
Ondernemen) helemaal doorleven en terug laten komen in hun werk. De opdracht was om een super aantrekkelijk, zeer goed doordacht en innovatief management traineeship te ontwikkelen. Het doel is om de leiders van de toekomst intern klaar te stomen in plaats van extern te werven.

Uitdaging

De uitdaging

De grootste uitdaging was dat Jumbo nog geen ervaring had met management traineeships. Door de zeer prettige samenwerking trokken we goed op, waarbij wij veel leerden over Jumbo en zij vanuit onze expertise over management traineeships veel leerden over het ontwikkelen van een traineeship.

Oplossing

Onze oplossing

We ontwikkelden een management traineeship van drie jaar. Elk jaar staat in het teken van een hoger niveau van leiderschap en zelfstandigheid. Het ene doel van het traineeship zijn om de trainees op te leiden tot een (aankomend) leider. Het andere doel is om Jumbo als organiastie nog succesvoller te laten zijn door de trainees de kans te geven nieuwe ideeën te pitchen en uit te laten voeren.

Gedurende het traineeship krijgen de trainees drie verschillende functies, waarvan één als leidinggevende in een winkelvestiging. Hierdoor leren ze alle facetten van de organisatie en het DNA kennen, waardoor zij als groep in staat zijn een brug te slaan tussen al die verschillende onderdelen.

Het traineeship bevat groepstrainingen, coaching, intervisie, coaching on the job, gebruik van Augmented Reality, ontwikkelgesprekken, interne en externe excursies, e-challenges en spannende en innovatieve opdrachten. De trainees krijgen gedurende de drie jaar vaak de mogelijkheid om een idee uit te werken of te pitchen aan bijvoorbeeld de directie. Hiermee ontwikkelen zij hun (zelf)leiderschap en beïnvloeden ze de organisatie.

Resultaat

Meetbaar resultaat

Het traineeship loopt op dit moment nog. De resultaten tot nu toe zijn:

Een zeer succesvolle wervingscampagne voor Jumbo algemeen en voor het traineeship in het bijzonder door de succes ervaringen van de eerste groep trainees.

Een hoge retentie onder de trainees.

Een groeiend aantal aanmeldingen voor de nieuwe lichtingen van het traineeship.

Hoge tevredenheid leidinggevenden over versnelde ontwikkeling.

Ook interesse in een Talent Challenge onboarding traject?

Maak een afspraak met ons en we kijken naar de mogelijkheden!

we are

Brainbakery

Als je kiest voor een training, dan wil je resultaat. Je wil dat je mensen veel leren, dat de tijd voorbijvliegt en je wil resultaten voor je organisatie. Meetbare resultaten. Dat is wat Brain Bakery doet.

Door onze wetenschappelijke onderbouwing in combinatie met onze No More Boring Learning filosofie bereiken we business resultaten die er niet om liegen.