Kuehne+Nagel - Leiderschap

Case

Client

Kuehne+Nagel - Leiderschap

Jaar

2018

Traject

BOOST Leiderschapstraject
Vraagstuk

Het vraagstuk

Geef onze leiders van operationeel tot strategisch een boost in hun leiderschap, waardoor we klaar zijn voor de veranderingen die in ons bedrijf en vooral in de branche op ons af komen.

Uitdaging

De uitdaging

4 leiderschapslagen, elk met hun eigen uitdagingen. Het traject moet aansluiten op ieders leerdoelen en leerwensen en tegelijkertijd moet het
traject een aantal herkenbare overeenkomsten hebben zodat iedereen ook een gedeelde ervaring heeft.

350 leiders uit het hele land met zeer verschillende vraagstukken en behoeften.

Oplossing

Onze oplossing

Ons uitgangspunt: Leiderschap leer je niet door te volgen. Dus een standaard traject waarbij je allemaal verschillende modules volgt is uitgesloten. We creëerden een Dragon’s Den waarbij iedere leider, beginnend bij de top een pitch houdt: wat wil ik uit het traject halen?

Tijdens een kickoff met een waanzinnige boksclinic gaf iedereen vorm aan zijn eigen traject.

Ook kozen de deelnemers al pitchend welke onderdelen van Boost het meest interessant voor hun ontwikkeling zijn en gaven dat aan. Dit keuzemenu volgden ze een jaar lang en aan het eind pitchten ze hun bevindingen en of ze geslaagd waren.

Een greep uit de workshops:
Persoonlijk leiderschap, Timemanagement, Critical Thinking, Business model canvas, Verander management, Omgaan met Draken en Innovatie

Resultaat

Meetbaar resultaat

Een stijging in betrokkenheid en engagement van de leiders en een daling in ongewenst verloop.

350 leidinggevenden

700 Dragon Den's

1289 deelnemers aan de verschillende workshops

Ook interesse in een Talent Challenge onboarding traject?

Maak een afspraak met ons en we kijken naar de mogelijkheden!

we are

Brainbakery

Als je kiest voor een training, dan wil je resultaat. Je wil dat je mensen veel leren, dat de tijd voorbijvliegt en je wil resultaten voor je organisatie. Meetbare resultaten. Dat is wat Brain Bakery doet.

Door onze wetenschappelijke onderbouwing in combinatie met onze No More Boring Learning filosofie bereiken we business resultaten die er niet om liegen.