Philadelphia - Online Trainen

Case

"Help ons om tijdens Lockdowns toch door te kunnen gaan met leren en trainen"

Client

Philadelphia - Online Trainen

Jaar

2021

Traject

Train de Trainer
Vraagstuk

Het vraagstuk

Zoals veel organisaties is Philadelphia overvallen door Covid-19. Als zorgorganisatie is het essentieel dat wij blijven opleiden. Onze trainers zijn vakinhoudelijk heel sterk, maar hebben geen ervaring met online trainen. Leer onze interne trainers om hun trainingen online te geven in plaats van live.

Uitdaging

De uitdaging

De meeste trainers zijn niet opleidingskundig geschoold en niet ervaren in het werken met online platforms. Omdat het om een zorginstelling gaat, is het belangrijk het beschikbare budget zo efficiënt mogelijk te besteden.

Oplossing

Onze oplossing

We ontwierpen een online Train de Trainer verspreid over twee dagen. We trainden tegelijk op inhoud en vorm. Daarmee gebruikten we de beschikbare tijd zo efficiënt mogelijk.

De training bestond uit een zorgvuldig gemaakte selectie van opleidingskundige kennis. Die kennis sloot precies aan bij de context van de deelnemers. Daarnaast boden we een rijke selectie van technieken, werkvormen, oefeningen en tools. We letten erop dat die geschikt waren voor trainers met relatief weinig ervaring.

We boden elk onderdeel via een andere werkvorm en via een andere tool aan. Daardoor leerden de deelnemers op hetzelfde moment over de opleidingskundige inhoud én over de mogelijkheden om een online training No More Boring te geven.

Daarbovenop hadden we in de voorbereiding van alle trainingen, die de deelnemers live gaven, één onderdeel omgebouwd naar een online variant. Hierdoor konden ze inhoud en vorm meteen in hun eigen context plaatsen.

Resultaat

Meetbaar resultaat

De deelnemers hadden aan het einde van de training een sterk toegenomen kennis over opleidingskunde. Ze ontwierpen betere online trainingen met een grotere variatie aan oefeningen en werkvormen. Ook rapporteerde 84% van de deelnemers veel meer zelfvertrouwen te hebben tijdens het geven van een online training.

Verhoogde self efficacy trainers: 84%

100% trainingen ging door ondanks lock-down

Ook interesse in een Talent Challenge onboarding traject?

Maak een afspraak met ons en we kijken naar de mogelijkheden!

we are

Brainbakery

Als je kiest voor een training, dan wil je resultaat. Je wil dat je mensen veel leren, dat de tijd voorbijvliegt en je wil resultaten voor je organisatie. Meetbare resultaten. Dat is wat Brain Bakery doet.

Door onze wetenschappelijke onderbouwing in combinatie met onze No More Boring Learning filosofie bereiken we business resultaten die er niet om liegen.