Develhub Jaarcongres

Case

"Help ons met een heel nieuw vakgebied: Artificial intelligence"

Client

Develhub Jaarcongres

Jaar

2023

Traject

Artificial Intelligence
Vraagstuk

Het vraagstuk

Er is een nieuwe golf van enthousiasme en interesse binnen de Learning & Development (L&D) community in Nederland, namelijk de opkomst en implementatie van kunstmatige intelligentie (AI). Tijdens hun jaarcongres wilde de L&D branche vereniging Develhub stilstaan bij dit opkomende fenomeen, vooral gezien de nieuwheid en het potentieel en de gevaren ervan in de L&D-sector.

Uitdaging

De uitdaging

Begin 2023 was AI in een stroomversnelling gekomen. Desondanks was er nog weinig specifieke kennis binnen de L&D-sector over dit onderwerp. Hoewel er al wel enkele wetenschappelijke publicaties voorhanden waren, bevonden velen zich nog in de peer review fase. De uitdaging lag in het destilleren van deze vroege inzichten tot bruikbare en relevante informatie, en vervolgens 250 congresbezoekers te voorzien van kennis die niet alleen informatief, maar ook direct toepasbaar was in hun vakgebied.

Oplossing

Onze oplossing

Onze aanpak was grondig en doordacht: Research - We hebben diepgravend onderzoek gedaan, niet alleen door de bestaande literatuur en studies te bestuderen, maar ook door AI-tools systematisch te testen in L&D-contexten.

Samenwerking met AI-experts - Door samen te werken met partijen die gespecialiseerd zijn in AI, hebben we de meest actuele en relevante kennis verkregen die beschikbaar was op dat moment.

Top Notch Keynote - Gewapend met deze nieuwe inzichten en kennis hebben we een keynote samengesteld die niet alleen informatief was, maar ook de bezoekers wist te boeien en inspireren.

No More Boring Learning Concept - We zorgden ervoor dat onze presentatie niet alleen inhoudelijk sterk was, maar ook voldoende aantrekkelijk en boeiend. Dit deden we door de keynote te laten voldoen aan ons "No More Boring Learning" concept, waardoor deelnemers geboeid bleven en actief deelnamen aan de sessie.

Resultaat

Meetbaar resultaat

Onze inspanningen werden beloond: onze keynote scoorde het hoogst van de drie keynotes, zowel qua inhoud als vorm. De feedback van de deelnemers was overweldigend positief, wat bevestigt dat we erin geslaagd zijn om de complexiteit van het onderwerp AI in de L&D-context op een begrijpelijke en boeiende manier over te brengen.

Hoogst beoordeeld

Ook interesse in een Talent Challenge onboarding traject?

Maak een afspraak met ons en we kijken naar de mogelijkheden!

we are

Brainbakery

Als je kiest voor een training, dan wil je resultaat. Je wil dat je mensen veel leren, dat de tijd voorbijvliegt en je wil resultaten voor je organisatie. Meetbare resultaten. Dat is wat Brain Bakery doet.

Door onze wetenschappelijke onderbouwing in combinatie met onze No More Boring Learning filosofie bereiken we business resultaten die er niet om liegen.